Monday, October 14, 2024

Ανοιχτή επιστολή προς το συνομήλικο μέλος του ΠΑΣΟΚ: Βάσια Αναστασίου

 Αγαπητή Βάσια, 


Ίσως να μην με γνωρίζεις αλλά σε έχω αναφέρει πολλάκις στην καθημερινότητα μου με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αλλά και σε posts στο Facebook που αφορούν το κόμμα ! 


Κοίταξε Δεσποινίς / κυρία Βάσια που είμαστε συνομήλικοι : είσαι πολύ μαχητική και δυναμική προσωπικότητα αλλά αυτά που λες σε σχέση με τα εσωκομματικά όπως αυτή σου η κόντρα με τον Κύριο Γκλαβίνα εχθές σχετικά με τον Β ' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ του 2024, ήταν ούτε εντελώς ορθή- ούτε εντελώς λαθεμένη! Για την ακρίβεια έχετε και οι δύο δίκιο και οι δύο άδικο! Καταρχάς : το ΠΑΣΟΚ επί Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν εσωστρεφές κόμμα με βάση τα βιογραφικά αλλά ένα κόμμα που προσπαθούσε και εξ ακολουθεί να προσπαθεί να πείσει ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι απογοητευμένο και από τις συνεχείς κυβερνήσεις της ΝΔ των τελευταίων χρόνων και από την αριστερά ( κυρίως από ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και ΜΕΡΑ 25). Ως εδώ είμαστε καλά , και εννοώ συμφωνούμε ! Αν όμως γινόταν οι εκλογές με βάση τα βιογραφικά και με βάση ακριβώς, ποιος είχε φύγει από το κόμμα και προσπαθεί να επιστρέψει πίσω όπως η κα. Άννα Διαμαντοπούλου, δεν θα διάλεγε και ούτε θα επέτρεπε ο Πρόεδρος πριν ή μετά τις εσωκομματικές εκλογές με βάση τα CV ή αν έλειπαν τόσα χρόνια από το κόμμα ! Μην ξεχνάμε ότι στο DEBATE κριτική στην αξιότιμη κα. Διαμαντοπούλου έκανε ο επίσης αξιότιμος κ. Γερουλάνος και όχι ο Πρόεδρος ! 


Και όλα αυτά τα λέει κάποιος που υποστήριξε με τα δικά του κοινωνικά μέσα την Νάντια Γιαννακοπούλου και που είναι φίλος του κόμματος με την κοινωνική, πολιτισμική, ψυχολογική, ερευνητική και επιστημονική έννοια και όχι με την πολιτική ή την οικονομική ! Και τα λέει κάποιος που γνώρισε από μόνος του σε ηλικία 5 ετών, εν έτει 2002,  σε εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, το ζεύγος Σημίτη, το ζεύγος του Πέτρου Ευθυμίου και της συζύγου του, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Μαρία Δαμανάκη, την Μιλένα Αποστολάκη και αργότερα την Νάντια Γιαννακοπούλου με τον Μάξιμο Μουμούρη και τις δυο τους κόρες ενώ η κυρία Νάντια ήταν έγκυος στην τρίτη κόρη ! Και έχω γνωρίσει και άλλους πολλούς όπως την μεγάλη κόρη της Φώφης Γεννηματά, και την κόρη του Γιώργου Παπανδρέου και τέλος την Εύα Καϊλή! Και η γιαγιά μου με τον ποιητή και δοκιμιογράφο- φιλόλογο παππού μου Κυριάκο Πλησή : ήξεραν και είχαν φιλοξενηθεί από τον πατέρα του Μιχάλη Κατρίνη! 

Συνεπώς γράφει ένας άνθρωπος που γνωρίζει όχι μόνο τις διεθνείς και διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου και πολλών άλλων χωρών της Δύσης όπως της Γαλλίας ή του Καναδά αλλά γνωρίζει και την πολιτική ιστορία(παγκόσμια και ελληνική αλλά και κυπριακή ) και τέλος με το ίδιο το κόμμα ! Λόγω και του παππού μου, λόγω και του Κώστα Σημίτη και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και λόγω της οικογένειάς του Κωνσταντίνου Τσάτσου που με πεφώτισαν όταν ήμουν μικρός ! Μαζί με τους υπόλοιπους! 


Εγώ επειδή σε αυτό το κόμμα είμαι και με την Μιλένα Αποστολάκη και με την Νάντια Γιαννακοπούλου, στέλνω μήνυμα ενότητας και εσωκομματικά και γενικότερα στην κοινωνία λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία ! Και ζητώ 2 ακόμη πράγματα μεταρρυθμίσεις όπως τότε επί Σημίτη και Ανδρέα Παπανδρέου( κοινωνικές - οικονομικές- τεχνολογικές - συνταγματικές - στρατιωτικές - ακαδημαϊκές- ιατρικές - δικαστικές και σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.) και τέλος να κάνουμε κάτι σε συνεργασία με άλλα κόμματα για την άνοδο της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και ΕΕ! 

Με εκτίμηση, σεβασμό και θάρρος 

Στυλιανός Χατζηνικολάου 27 ετών πρωτοετής του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Σχολή Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ



Ανοιχτή επιστολή προς το συνομήλικο μέλος του ΠΑΣΟΚ: Βάσια Αναστασίου

 Αγαπητή Βάσια,  Ίσως να μην με γνωρίζεις αλλά σε έχω αναφέρει πολλάκις στην καθημερινότητα μου με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αλλά ...