Thursday, June 11, 2020

Η εκπαίδευση μου από το 2012 μέχρι σήμερα

Η εκπαίδευση μου από το 2012 μέχρι σήμερα

Άρχισα το λύκειο το 2012, το τελείωσα το 2015 στο Στρόβολο στην επαρχία της Λευκωσίας στην Κύπρο και έχω μετανιώσει για κάποιες μου επιλογές στον τομέα της εκπαίδευσης μου.
Καταρχάς μετάνιωσα που δεν πήγα να γράψω την έκθεση για να μπορέσω να εισαχθώ στην Βουλή των Εφήβων της Κύπρου αλλά παρόλα αυτά συμμετείχα στην ενημέρωση που μας έκανε στο σχολείο η αγαπημένη μου καθηγήτρια που μου δίδασκε ιστορία στην Α λυκείου και πολιτική αγωγή στην Γ λυκείου. Η ενημέρωση είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2013 στις αρχές της Β Λυκείου.
Μετάνιωσα που δεν πήρα τα μαθηματικά κατεύθυνσης γιατί τελικά μου αρέσουν πάρα πολύ και τα βρίσκω χρήσιμα για την ψυχική μου ηρεμία και για την επαγγελματική μου αποκατάσταση . Ειλικρινά παιδιά Bertrand Rasel, Ludwig Wittgenstein, Alan Turing και Sirivasan Ramanujan και ξερό ψωμί. Αυτοί ήταν οι καλύτεροι μαθηματικοί του 20ου αιώνα μαζί με τους Henri Poincare, Κουρτ Γκέντελ, David Hillbert, John Von Neuman, G. H. Hardy και last but not least ο γλυκούλης John Edenson Littlewood. Δεν τα επέλεξα γιατί δεν τα θεωρούσα χρήσιμα, όμως από φέτος μαθαίνω μόνος μου μαθηματικά.
Μετάνιωσα επίσης που δεν πήρα το δίωρο της λογικής - φιλοσοφίας που ήταν ένα μάθημα ενδιαφέροντος. Δεν το επέλεξα γιατί ένιωθα πως θα μάθω μόνος μου φιλοσοφία και τελικά έμαθα μόνος μου ΝΊΤΣΕ, ΚΑΝΤ, ΧΕΓΚΕΛ, ΣΠΙΝΟΖΑ, ΛΑΙΜΠΝΙΤΣ, ΚΑΡΤΕΣΙΟ, SIMONE DE BEAUVOIR, ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ, ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ, ΠΛΆΤΩΝΑ, ΒΟΎΔΑ, ΚΟΜΦΟΥΚΙΟ, ΛΆΟ ΤΣΕ, ΘΩΜΆ ΑΚΙΝΑΤΗ, ΥΠΑΤΊΑ, ΕΡΝΣΤ ΜΑΥΡ και πολλούς άλλους απλά ήθελα να εξεταστώ σε αυτό .
1η Σημείωση : τότε στην Κύπρο έπρεπε να διαλέξουμε 4 μαθήματα κατεύθυνσης ανάμεσα σε πολλά ανάλογα με το τι θέλαμε να σπουδάσουμε ή με το αν δεν θα σπουδάζαμε ή ανάλογα με το είδος των εξετάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια του εσωτερικού ή του εξωτερικού στην Β και στην Γ λυκείου. Συν ότι στην Γ λυκείου είχαμε και ένα δίωρο μάθημα ενδιαφέροντος ή εμπλουτισμού και ότι μπορούσες να επέλεγες και ένα 5ο μάθημα για να επιλέξεις 2 επιστημονικά πεδία(αυτό ίσχυε για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας και της Κύπρου).Τέλος εξεταζόμασταν- και ισχύει μέχρι σήμερα - υποχρεωτικά στα Νέα Ελληνικά που είναι ουσιαστικά νέα ελληνική λογοτεχνία, νεοελληνική γλώσσα και κυπριακή λογοτεχνία μαζί και τα διδάσκει ο ίδιος καθηγητής ουσιαστικά είναι και τα 3 μέρος του ίδιου μαθήματος.
Εγώ έχω μετανιώσει για τις επιλογές που είχα κάνει και κανονικά θα με βοηθούσε πάρα πολύ να επέλεγα τα μαθηματικά κατεύθυνσης που ήμουν μέτριος στην Α λυκείου και που αυτό θα σήμαινε ότι θα έκανα 6ωρο, θα ήθελα να συνέχιζα την πληροφορική κατεύθυνσης και στην Γ λυκείου γιατί ήμουν αριστούχος στην Β λυκείου (είχα 19), να συνεχίζα την Χημεία και στην Γ λυκείου που ήμουν μέτριος με την προϋπόθεση ότι θα διάβαζα περισσότερο και φυσικά θα συνεχίζα την φυσική κατεύθυνσης δηλαδή θα την επέλεγα και στην Γ λυκείου με σκοπό να διάβαζα περισσότερο για να μάθαινα ηλεκτρομαγνητισμό, στατικό ηλεκτρισμό, βιοφυσική και ιατρική φυσική και γενικότερα εφαρμοσμένη φυσική που είναι και ο αγαπημένος μου τομέας που και για μένα είναι ο πιο σημαντικός τομέας της φυσικής.
Για αυτό επέλεξα να σπουδάσω φυσικές επιστήμες στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο τον Μάιο του 2019 (τότε έκανα την αίτηση) γιατί μου προσφέρει όλα αυτά που δεν έκανα στο Λύκειο από άποψη εκπαίδευσης. Συν ότι μου προσφέρει μαθήματα βιολογίας και είναι εξ αποστάσεως. Για την ακρίβεια το πρόγραμμα σπουδών είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο με κορυφαίους Έλληνες καθηγητές και διάσημους στον τομέα τους που διδάσκουν και σε άλλα κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας . Και τέλος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθαίνω τις διεπιστημονικές περιοχές των μαθηματικών, της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας μαζί με εφαρμογές πληροφορικής και αναφέρομαι σε συγκεκριμένα προγράμματα πληροφορικής για να μπορώ να κάνω τις εργασίες μου, να μπαίνω στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, να μπορώ να διαβάζω τις έρευνες και τα βιογραφικά σημειώματα των καθηγητών μου και να μπορώ να υπολογίζω διάφορα είδη εξισώσεων και όχι μόνο.
Φέτος θα προσπαθήσω να εισαχθώ σε κάποιο Δημόσιο ΙΕΚ (Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης) που είναι 2 με 2 και μισό χρόνια ανάλογα με το πότε θα κάνεις την πρακτική σου και το επίπεδο σπουδών σύμφωνα με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 5 ενώ στο προπτυχιακό είναι 6. Θα πάω να σπουδάσω μια ειδικότητα που αφορά είτε την τεχνολογία είτε την υγεία απλά δεν ξέρω τι ακόμα... Για να μπορέσω να αποκτήσω μια ευρεία μόρφωση και εκπαίδευση στα εφαρμοσμένα επαγγέλματα αλλά και για να μπορέσω να εισαχθώ με το πρόγραμμα Top - Up στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην Δανία σε κάποιο Bsc ή Beng που αυτό σημαίνει ότι θα κάνω μόνο τον τρίτο χρόνο όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο γιατί μπορεί άνετα να γίνει μεταφορά πιστωτικών μονάδων (credits) με την βοήθεια των δωρεάν υπηρεσιών της Edmundo.
Το ζητούμενο είναι να ζήσω σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, να αποκτήσω μια ευρεία πεδία και μόρφωση στις θετικές επιστήμες και στις εφαρμοσμένες καθώς και στην σύνδεση τους με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και με τις ψηφιακές τέχνες γιατί είμαι σίγουρος ότι μόνο έτσι θα είμαι ευτυχισμένος ακόμα και αν γίνεται πόλεμος εκεί που θα βρίσκομαι. Όπως είμαι ευτυχισμένος τώρα και νιώθω έτσι γιατί ασχολούμαι με όλα αυτά ταυτόχρονα κάτι που για μένα είναι τρόπος ζωής. Επίσης ακόμα ενδιαφέροντα μου είναι να γίνω ηθοποιός σε κάποια σειρά του BBC και στον Βρετανικό Κινηματογράφο αμμισθί , να γίνω πεζογράφος και γράφοντας επιστημονικά και εκπαιδευτικά βιβλία καθώς και άρθρα σε διάφορες γλώσσες όπως ελληνικά, αγγλικά γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά και αφρικάανς , να γίνω αθλητής του στίβου στις μεσαίες αποστάσει ς ,να κάνω πεζοπορία στις πεδιάδες και στους λόφους του Ηνωμένου Βασιλείου γιατί εκεί θέλω να ζήσω και τέλος να ασχολούμαι με τις ΜΚΟ όπως η AISEC .

2η Σημείωση : Πέρσι τον Σεπτέμβριο του 2019 μου ήρθε το certificate που λέει ότι πέρασα με merit το LOWER με εξέταση LRN και φέτος τον Δέκεμβριο ή τον Ιανουάριο θα δώσω για PROFICIENCY.

3η σημείωση : Μεταξύ 2015 και 2019 έκανα διάφορες σπουδές που τις μετάνιωσα. Τις έκανα μόνο και μόνο για να σταματήσει η μητέρα μου να ασχολείται μαζί μου και τις έκανα σε διάφορες περιοχές της Ατικής. Επίσης έδωσα πανελλήνιες με τους ομογενείς της Ελλάδος και δήλωσα διάφορες σπουδές του πεδίου ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών σε Κόρινθο , Αθήνα, Καλλιθέα, Αγίου Ιωάννου Ρέντη, Αιγάλεω, Σίνδο και Θεσσαλονίκη και έχω μετανιώσει για το αποτέλεσμα γιατί τα ήξερα και δεν εγράψα σχεδόν τίποτα , μόνο και μόνο γιατί φοβόμουν να σπουδάσω σε κάποιο ελληνικό δημόσιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λόγω του ρατσισμού που βιώνουν τα άτομα με αυτισμό αλλά και όσοι έρχονται να σπουδάσουν από Κύπρο και λόγω του εμποριού ναρκωτικών και λευκής σαρκός που είχα έρθει ήδη αντιμέτωπος στην Λευκωσία και που μου είχαν πει ότι τα ίδια γίνονται και εδώ καθώς και πολλών άλλων κοινωνικών , οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων της Ελλάδας όπως η ανεργία.


Αφιερωμένο :
Στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στον Στρόβολο στην Κύπρο στους τότε καθηγητές του και στον τότε Διευθυντή
Στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στους καθηγητές του
Στην AISEC στην οποία είμαι μέλος και το αφιερώνω στους συνεργάτες μου
Στην EDMUNDO και στην IUF που έχω μιλήσει για αυτές σε προηγούμενο άρθρο μου και το αφιερώνω στα στελέχη της EDMUNDO και της IUF και στους εθελοντές της IUF της Αθήνας για το 2020 που ήταν ή είναι συνεργάτες μου

Ταξίδι στην Αθήνα και το ακαδημαϊκό πνεύμα των Χριστουγέννων

Εδώ είναι στην Χαριλάου Τρικούπη στα όρια με τους δρόμους Ακαδημίας και Πανεπιστημίου !   Σήμερα έκανα ένα αστικό και Χριστουγεννιάτικο από ...