Saturday, October 28, 2023

Η αγαπημένη μου πρόεδρος της SAFIA και η SAFIA

 Η SAFIA(Student Asociation Of International Affairs)- Φοιτητική Οργάνωση Διεθνών Σχέσεων, είναι ένας φοιτητικός οργανισμός που κάνει διαλέξεις και ομιλίες σχετικά με τις διεθνείς και ευρωπαικες σχέσεις σε συνεργασία με εγκριτους πανεπιστημιακούς - ανάλογα την θεματική ενότητα, διοργανώνει το πανελλήνιο κοινοβούλιο νέων απο 18 έως 30 ετών, συνεργάζεται με το γραφείο του ευρωπαικού κοινοβουλιου στην Ελλαδα και με πολλά άλλα ακόμη οπως με καθηγητες του Παντείου Πανεπιστήμιου, τον ΟΔΕΘ( Όμιλο Διεθνών και Ευρωπαικών Θεμάτων), το NEW YORK COLLEGE, ακόμα και με την IUF και τέλος έχει συνεργαστεί με το Deere College! Και να μην ξεχάσω, να αναφερω ότι διοργανώνει και οργανώνει σε ετήσια βαση ομάδες επιστημονικής και ερευνητικής  αρθρογραφίας ειτε δια ζωσης, ειτε εξ αποστάσεως, τα οποία άρθρα μπορείς να τα βάλεις στο portfolio σου και να τα βάλεις στο βιογραφικό σου για ένα καλό πτυχίο, μεταπτυχιακό κλπ. ή για την μελλοντική σου εργασία! Επίσης η SAFIA, αν παρευρεθείς στις διαλέξεις/ ομιλίες ή στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων( ΠΚΝ) και εκεί δίνει- όπως και στις ομαδες ερευνας, certificates! 

Φέτος, ανανέωσε την θητείας της για δεύτερη συνεχόμενη φορά η πρόεδρος του οργανισμού- Νίκη Τούρκα! Η νεαρή κυρία Νίκη είναι τελειόφητη φοιτήτρια των διεθνών και ευρωπαικών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, από τα Τρίκαλα και την θαυμάζω πάρα πολύ! Εκείνη και τις άλλες δύο πρώην προέδρους της SAFIA, την Χρύσα Σίμου και την Μάγδα Τσόχα(και οι δύο απόφοιτε του τμήματος των διςεθνών και ευρωπαικών σχέσεων του Παντείου), τις αγαπούσα και εξακολουθώ να τις αγαπώ και να τις θαυμάζω! Σε αυτές θέλω να μοιάσω, ανεξαρτητα από τις θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή άλλες μας διαφορές, που θα παραμείνουν, όπως για παράδειγμα η ηλικιακή διαφορά με την Νίκη ή τον διαφορετικό επαγγελματικό δρόμο που θα πάρω αλλά συναφή! Γιατί μας ενώνει όλες η αγάπη για την επιστημονική και ακαδημαική αρθρογραφία, κυρίως στο πεδίο των διεθνών και ευρωπαικών σχέσεων, ο σεβασμός στη σύμβαση των ανθρωπίνων δικαΙωμάτων του ΟΗΕ και όπως θα έλεγαν οι Κωνσταντίνος Τσάτσος, Ιωάννης Δεσποτόπουλος και Γεώργιος Γραματικάκης, τα αισθήματα δημοκρατίας και δικαίου, συμβιβασμού, ηθικής, συνεργασίας, φιλότιμου, ευγένειας και καλοσύνης! 

 Από αυτές τις τρεις που λέτε, έχω ξεχωρίσει την Νίκη Τούρκα, την πανέμορφη, λυγερή, αθλητική, διαννοoύμενη και ιδιοφυία Νίκη που συγχρόνως είναι πειθαρχημένη, με ενσυναίσθηση, ευσυγκίνητη, δοτική που κρατάει τις υποσχέσεις της που κάνει τα πάντα όχι μόνο για τους φίλους της ή την οικογένεια της αλλά και για το κοινό καλό, πράγμα σπάνιο στις μέρες! Και μην ξεχνάμε ότι είναι ειλικρενέστατη και κρατάει μυστικά όταν χρειάζεται και για πάντα! Εν κατακλείδι τέτοιες ή τέτοιους προέδρους χρειαζόμαστε στην SAFIA, και τώρα που το σκέφτομαι σε θεσμούς όπως το ευρωπαικό κοινοβούλιο, Γ.Γ του ΟΗΕ, επικεφαλείς στα σώματα ασφαλείας των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πρόεδρος του ΠΟΥ, προέδροι κομμάτων κ.ο.κ. 

 Γι αυτό θέλω, εκτός από την συνεργασία μου με τις πρώην προέδρους Μάγδα Τσόχα και  Χρύσα Σίμου που η Χρύσα έχει φύγει από τον οργανισμό, να συνεργαστώ πιο εντατικά με την Νίκη και την Μάγδα που είναι όχι μόνο συνεργάτιδες μου αλλά και φίλες μου και που έχουμε την επικοινωνία που μου αρέσει και που χρειάζεται αλλά να με βοηθήσουν στο να γίνω στέλεχος της SAFIA, στην επιστημονική και ακαδημαική αρθρογραφία, όπως προείπα, και σε μια  σωρία από θέματα, όπως: εμπειρίας, εργασίας, συναδελφικότητας, φιλίας, δράσεων και εκτός SAFIA αλλά και επαγγελματικού προσανατολισμού και τέλος φοιτητικών και πολιτικών - κοινωνικών θεμάτων, δράσεις με διεθνείς και ευρωπαικούς θεσμούς κ.ο.κ.

Γιατί στην SAFIA βρήκα την εμπιστοσύνη από τουλάχιστον μια μερίδα της κοινωνίας, των φοιτητών, των καθηγητών, των ΑΕΙ, και των ενχώριων, διεθνών και ευρωπαικών θεσμών, αυτό που έλειπε για να ολοκληρωθώ ως κοινωνικό, πολιτικό και εργασιακό ον, να ενταγχθώ στην κοινωνία και να κοινωνικοποιηθώ. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν τα περισσότερα αυτιστικά και ΛΟΑΤΚΙ άτομα, εγώ τα έκανα αλλά τολμώ να πω, λόγω απρόβλεπτων παραγόντων καθυστέρησα την ένταξη μου στην ελληνική και ευρωπαική κοινωνία και εν τέλει στη διεθνή κοινωνία, ως ενήλικος πλέον, και έγινε μετά από σχεδόν 8 χρόνια! Όχι  μόνο χάρην στις Νίκη, Μάγδα, και Χρύσα αλλά και έναν νεαρό κύριο που έχει το ύφος και τον στόμφο του Πέτρου Ευθυμίου,του πρώην υπουργού παιδείας επί ΠΑΣΟΚ, και αναφέρομαι στον σημερινό αντιπρόεδρο του Οργανισμού μας, τον Κωνσταντίνο Σταμούλη( τελειόφοιτο του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων- κατεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην  Κόρινθο).


No comments:

Post a Comment

Η ταινία "Ένα για το δρόμο" και οι εξαρτήσεις

 Η ταινία "Ένα για το δρόμο" ή στά αγγλικά "One for the road" είναι μια Γερμανική δραματική κομεντί, 115 λεπτών παραγωγή...