Tuesday, February 4, 2020

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) - Hellenic Open University

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) - Hellenic Open University

Το πανεπιστήμιο μου που εγώ σπουδάζω φυσικές επιστήμες θα βρίσκεται στη Διεθνή έκθεση πανεπιστημίων(IUF) σε Αθήνα και Θεσσαλλονίκη(και εγώ θα βρίσκομαι στν Αθήνα) που είμαι εθελοντής και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.
Είναι ένα από τα καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια στην Ελλάδα, με μοναδικό τρόπο εισαγωγής και με πολύ λιγότερο κόστος από τα ιδιωτικά κολλέγεια(για την ακρίβεια κοστίζει λιγότερο και από τα ιδιωτικά ΙΕΚ). Είναι εξ αποστάσεως με πολλά παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Το κεντρικό παράρτημα είναι στην Πάτρα, όμως έχει πολύ λίγα προπτυχιακά αλλά πολλά μεταπτυχιακά που καλύπτουν σχεδόν πολλά ακαδημαϊκά πεδία όπως φυσικές επιστήμες, ευρωπαϊκό πολιτισμό, μαθηματικά κ.α.
Το κτήριο του ΕΑΠ στην Πάτρα έχει αίθουσες διδασκαλίας κυρίως για τα εργαστήρια και βιβλιοθήκη ενώ στις υπόλοιπες πόλεις είναι απλά γραφεία και βιβλιοθήκες και τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως καθώς τα εργαστήρια είναι στην Πάτρα. Τα υπόλοιπα παραρτήματα βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Τρίπολη, Κομοτηνή, Κοζάνη, Ιωάννινα, Αρχάνες - Αστερουσία(Ηράκλειο Κρήτης) και Χανιά.
 Ο τρόπος εισαγωγής στα προπτυχιακά είναι ανάλογος του μέσου όρου του απολυτηρίου σου ανεξαρτήτως τα μαθήματα της κατέυθυνσης σου. Απλά καλό θα ήταν να ξέρεις Η/Υ γιατί τα μαθήματα είναι στον υπολογιστή μέσω διαδυκτίου και αγγλικά αν χρειαστεί να ψάξεις ένα θέμα της σπουδής σου σε αγγλόφωνα συγγράματα. Το ΕΑΠ δίνει υποτροφίες με διάφορα κοινωνικά κριτήρια  που αυτό σημαίνει ότι σου επιστρέφονται τα δίδακτρα. Τέλος αν  είσαι εργαζόμενος ή ηλικωμένος το ΕΑΠ είναι η καλύτερη επιλογή για σένα.


www.IUF.gr

www.eap.gr

Στυλιανός Χατζηνικλολάου

No comments:

Post a Comment

Η ταινία "Ένα για το δρόμο" και οι εξαρτήσεις

 Η ταινία "Ένα για το δρόμο" ή στά αγγλικά "One for the road" είναι μια Γερμανική δραματική κομεντί, 115 λεπτών παραγωγή...