Η ζωή
Η ζωή είναι το ενδιάμεσο στάδιο της γέννησης και του θανάτου για αυτό πρέπει να την ζούμε όσο καλύτερα γίνεται. Όσο πιο αξιοπρεπή, όσο πιο πασιφιστικά και όσο πιο δίκαια μπορούμε. Ζούμε για να υπηρετούμε τις επόμενες γενιές που θα έρθουν και θα ενηλικιωθούν. Ζούμε για να φροντίζουμε τις επόμενες γενιές, τους αναπήρους, τους ανήμπορους και κατατρεγμένους, τους ανθρώπους που έχουν δεχθεί τουλάχιστον μια φορά κακοποίηση ή κάποια μορφή παρενόχλησης( και πολλούς άλλους) με πασιφιστικό και αλτρουιστικό τρόπο.
Ζούμε για να πεθάνουμε αλλά στο μεταξύ ας ζήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο βοηθώντας όλους τους ανθρώπους της γης από όλα τα έθνη και από όλες τις θρησκείες Υπάρχουμε για να υπηρετούμε το ανθρώπινο είδος δηλαδή την ανθρωπότητα και αναφέρομαι στην μάχη για την επιβίωση με τα άλλα όντα ακόμα και με τους ιούς, τα ιοειδή, τα πριόνια. Εν κατακλείδι υπάρχουμε για να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον παρά μόνο όταν ο άλλος βρίσκεται σε επικίνδυνη θέση για τους άλλους ή για τον εαυτό του.
Υπάρχουμε για να αφήσουμε το αλτρουιστικό αποτύπωμα μας στον πλανήτη γη και στην ανθρωπότητα μην σας πω και στο διάστημα. Υπάρχουμε για να βελτιώσουμε τις ζωικές συνθήκες στον πλανήτη γη και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης της ανθρωπότητας σαν διεθνή σύνολο και του κάθε ανθρώπου σε προσωπικό επίπεδο.
Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω την σημασία της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των δυο φύλων σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Αιθιοπία καθώς και των μεταξύ τους σχέσεων. Θέλω να πω ότι σε πολλές χώρες του κόσμου - ακόμα και σε μερικές του δυτικού κόσμου - υπάρχει ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων και υπάρχει πολύ έντονα το στοιχείο της πατριαρχίας και της φαλλοκρατίας. Σε αυτές τις χώρες συγκαταλέγονται οι πατρίδες μου η Ελλάδα και η Κύπρος σαν κράτη, σαν κοινωνίες και φυσικά μεγάλο αρνητικό και συντηρητικό λόγο έχει η Εκκλησία της Κύπρου και η Εκκλησία της Ελλάδας αλλά αυτό θα το πούμε σε άλλο άρθρο. Εν κατακλείδι σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος υπάρχει μεγάλη ανισότητα μεταξύ των αντρών και μεταξύ των γυναικών και τα δύο λόγω της πατριαρχίας για αυτό και αν ακούτε στα Ελληνικά και Κυπριακά ΜΜΕ γίνονται ένα σωρό εγκλήματα αλλά υπάρχουν και πολλά περαστικά βίας από Ελληνόφωνους που δεν καταγγέλονται στην αστυνομία.
Σε Ελλάδα και Κύπρο πρέπει να βελτιωθούν τα δημόσια συστήματα υγείας, οι δημόσιες συγκοινωνίες, η δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και πολλά άλλα και για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη ευρωπαική νομοθεσία, επενδύσεις, κατάλληλη δημόσια και κρατική οργάνωση σε συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και με τις ΜΚΟ ακόμα και με τις εθελοντικές οργανώσεις. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η Κύπρος έχει καλύτερο βιωτικό επίπεδο από την Ελλάδα και έχει και διαθέτει και περισσότερα χρήματα σαν κρατική οντότητα σε σχέση με την Ελλάδα.
Κύριες πηγές:
Από την εκδήλωση "αναδομώντας τα στερεότυπα της έμφυλης ανισότητας" της ΜΚΟ: SAFIA που έγινε στο μουσείο του πανεπιστημίου Αθηνών στα Αναφιώτικα στην Πλάκα κάτω από την Ακρόπολη στις 4/3/20.
Από το βιβλίο Εισαγωγή στην Βιολογία του Ernst Mayr.
Από το βιβλίο Σύντομη Ιστορία της Δυτικής Σκέψης του Stephen Trombley
Επηρεασμένο από τα βιβλία :
Logicomix του Απόστολου Δοξιάδη και του Χρήστου Χ. Παπαδημητρίου
The case of Alan Turing των Eric Liberge και Arnaud Delalande
και οι Μικρές Κυρίες της Louisa May Alcot.
Και επηρεασμένο από τις βιογραφίες των:
Greta Thunberg
Simone de Bouvear
Marie Curie
Ludwig Wittgenstein
Φρίντριχ Νίτσε κ.α.
Στυλιανός Χατζηνικολάου