Thursday, March 25, 2021

Εγκληματολογική ιστορία και Θεός

Αν υπάρχει θεός δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε. 

Ο Θεός αν υπάρχει σίγουρα είναι ον ή δύναμη και σίγουρα θα ευθύνεται για οποιοδήποτε πράγμα στη γη (καλό ή κακό). Οι άνθρωποι από την άλλη επιλέγουν να κάνουν εγκλήματα ή αγαθοεργίες ή απλά να τεμπελιάσουν. Όλα είναι επιλογή είτε του Θεού (αν υπάρχει) είτε του ανθρώπου.

Τα εγκλήματα πάντως δημιουργούνται από επιλογή. Είναι επιλογή του καθενός και όχι λόγω κάποιας ψυχασθένειας ή νευρασθένειας, η δημιουργία ενός εγκλήματος. Θέλω να πω ότι δεν φταίνε τα γονίδια κανενός για τα εγκλήματα αλλά φταίει η παγκόσμια κοινωνία και το κάθε άτομο ξεχωριστά. Η κοινωνία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

 Η κοινωνία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό, ψυχολογικό και  σε γεωγραφικό επίπεδο. Δεν φταίει πάντα η ελιτοκρατία  και αναφέρομαι στον Δυτικό κόσμο γιατί δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες. Φταίνε κυρίως η μεσαία και αστική τάξη και όχι μόνο η ανώτερη τάξη  της Ευρώπης κυρίως από το 1815 και μετά δηλαδή μετά το συνέδριο της Βιέννης και την ήττα του Ναπολέοντα από την τριπλή συμμαχία.  

Βασικά χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ελλάδα, η ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιταλία είναι ακόμα σε επανάσταση και εννοώ ότι έχουν επαναστατικό χαρακτήρα. Δηλαδή οι άνθρωποι που απαρτίζουν την μεσαία και αστική τάξη είναι αντιδραστικοί με ελεύθερο αλλά κακόβουλο πνεύμα. Είναι οι επαναστάτες χωρίς αιτία, έτσι ήταν και οι πρόγονοι τους κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα αλλά και του 19ου. Σε μερικές περιπτώσεις φτάνει μέχρι τον 17 αιώνα άλλες πάλι φορές χάνεται στα βάθη της ανθρώπινης ιστορίας αυτή η συμπεριφορά.
 
Αυτή η συμπεριφορά λέγεται αποκλίνουσα συμπεριφορά στην ψυχολογία και παραβατική συμπεριφορά στην εγκληματολογία. Ναι φταίνε τα γονίδια ως γενετική και νευροβιολογική προδιάθεση αλλά είναι επιλογή του καθενός πως θα αντιδράσει. Όσον αφορά τον Θεό, ο Θεός είναι μάλλον μια φυσική δύναμη που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα και ούτε και πρόκειται από τα μεγάλα  πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Cambridge University  να καταλάβουν ή απλώς να ανακαλύψουν αυτήν την δύναμη.  Εγώ πάντως έχω την πρόθεση να ανακαλύψω την φύση του Θεού( αν υπάρχει) και όχι μόνος   αλλά αυτό θα πάρει ακόμα 15 χρόνια για να μελετήσουμε (επακριβώς και εκτενώς) εγώ και οι εκάστοτε συνεργάτες μου όλους τους νόμους της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας αλλά και τους κανόνες της συμπεριφοράς και της ψυχοσύνθεσης όλων των όντων. 

Όποτε κάντε υπομονή για περισσότερες ανακαλύψεις στον επιστημονικό κόσμο.

 Συγγραφέας: Στυλιανός(Στέλιος) Χατζηνικολάου

No comments:

Post a Comment

Η ταινία "Ένα για το δρόμο" και οι εξαρτήσεις

 Η ταινία "Ένα για το δρόμο" ή στά αγγλικά "One for the road" είναι μια Γερμανική δραματική κομεντί, 115 λεπτών παραγωγή...